Deprem Raporu
Ülkemiz dünyanın en aktif deprem ülkelerinden birisi olduğundan dolayı binaların deprem riskini belirlemek için deprem raporu hazırlaması önemlidir. Ülkemizde birçok fay hattı vardır ve deprem riski ülkemizin dört bir yanında devam etmektedir. Bu durum nedeniyle depreme karşı önlem alınması çok daha iyi bir yol olacaktır. Deprem kısaca yer kabuğunun içinde yer alan kırılmalardan meydana gelen, can ve mal kaybına neden olan bir doğa olayıdır. Teknolojik buluşlara rağmen depremin ne zaman olacağı ile ilgili net bir bilgi hala yoktur. Bu nedenle her an deprem tehlikesi riskine karşı önlem alınması iyi bir yol olacaktır. Binaların depreme dayanıklı olması olası can ve mal kayıplarının önüne geçecek bir etken olacaktır. Bunun için ise belirli testlerin yapılması gerekir. Deprem sağlamlık testi ile binaların depreme karşı ne kadar dayanıklı olduğu ortaya çıkacaktır. Bu raporu şirketimizden bilgi amaçlı da alabilirsiniz. Böylece binanızın deprem riskini öğrenip hak sahipleri ile karar verdikten sonra resmi işlemlere başlaya bilirsiniz.Deprem Raporu Nedir?
Depreme karşı dayanıklı binalar günümüzün en önemli sorunlarından birisidir. Özellikle denetimsiz, projesiz, hazır beton kullanılmadan inşa edilmiş çok sayıda bina bulunmaktadır. Bazı binaların ise kullanım ömrü sona erdiği için artık depreme karşı dayanıklı olmaz ve sağlam değildir. Bu binalarda yapılan çalışmalar ile binanın depreme karşı ne kadar dayanıklı olabileceği ortaya çıkarılır. Bunu belgeleyen rapora da deprem raporu denir. Özellikle depreme karşı tehlikeli olan bir yerde yaşıyorsanız, yaşadığınız yer fay hattına yakın veya üzerindeyse mutlaka bu raporu edinmeniz gerekir. Sonuca göre binanız depreme karşı dayanıklı değil ise bu durumda binanızı deprem karşı güçlendirebilir veya kentsel dönüşüm kanunu kapsamında yenileme yoluna gidebilirsiniz. Bu sayede binanız çok daha sağlam bir hale getirilecektir.HİZMET ALMAK VE DETAYLI BİLGİ İÇİN…
Deprem Raporu Nereden Alınır?
Deprem raporu nereden alınır? Sorusu merak edilen sorulardan bir tanesidir. Binanın depreme dayanıklılığını ölçen raporu alabilmek için resmi kurumlara başvurmak gerekir. Bu kurumlar arasında Belediye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Kaymakamlık gibi kurumlar yer almaktadır. Bu kurumlara başvurmak için binanın olduğu ilçenin ilgili kurumlarına gitmeniz gerekmektedir. Bununla birlikte deprem raporu alabileceğiniz özel şirketler de bulunmaktadır. Bu özel şirketlerden birisi olarak Tektaş Kentsel Dönüşüm size her zaman en iyi hizmeti sağlayacaktır. Firmamızın iletişim numaraları üzerinden kolayca bizimle iletişime geçebilirsiniz.Deprem Raporu Hazırlanırken Binada Hangi Çalışmalar Yapılır?
Deprem için rapor hazırlanmasında, binada bazı çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar arasında şunlar yer almaktadır:- Binanın mevcut projesi var ise bina projesine göre yerinde kontrol edilmektedir.
- Binaya ait proje yoksa binanın taşıyıcı sistem rölevesi ilgili firma tarafından hazırlanmaktadır.
- Bina taşıyıcı kolon ve perdelerinden karot ile örnekler alınarak inceleme yapılmaktadır. Bu örnekler ile beton dayanım testleri yapılmaktadır.
- Kolon, kiriş ve perde demirleri yeri, sıklığı ve adeti röntgen aleti ile tespit edilmektedir.
- Binanın oturduğu zemin için zemin etüd raporu hazırlanır.
- Bina taşıyıcı sistemi 3D modellemesi bilgisayar yapılır ve analizler sonucunda bina deprem performansı ortaya çıkarılır.