Deprem Testi Nasıl Yapılır?
Binaların sağlamlık testi son yıllarda öne çıkan konulardan birisidir. Çoğu kişinin bu anlamda merak ettiği sorulardan birisi de
deprem testi nasıl yapılır sorusudur. Testin yapılma aşamasında birçok teknik tespit öne çıkar. Karot ile beton numune alınması, röntgen cihazı ile betonarme demir tespiti, zemin etüd raporu, bilgisayarda binanın deprem analizinin yapılması gibi birçok özel tespit ve teknik çalışma yapılır.
Bu işlemin asıl amacı ise olası bir depremde binanın ne kadar dayanıklı olduğunun tespit edilmesidir. Bilindiği üzere ülkemiz deprem açısından yoğun bir bölgedir. Ülkemizde 5 farklı deprem bölgesi vardır ve Marmara bölgesi de başta gelmektedir. Bu nedenle deprem testinin mümkün olan her binaya yapılması gerekir. Özellikle eski binalar daha riskli olduğu için yapılması önemlidir.
HİZMET ALMAK VE DETAYLI BİLGİ İÇİN…
Depreme Karşı Sağlamlık Testi Nasıl Yapılır?
Son zamanlarda karşımıza sıklıkla çıkan sorulardan birisi de
deprem testi nasıl yapılır? Sorusudur. Bu işlem için konusunda uzman özel şirketlere başvuru yapmak uygundur.
Seçilen şirketin ise mutlaka yetki belgesine sahip, teknik ekip ve ekipmanı yeterli olması gerekir. Test aşamasında öncelikle binaya ait önceden yapılmış projelerin hepsi incelenir. Eğer proje yoksa ya da erişim sağlanamıyorsa bu duruma binanın rölevesi hazırlanır.
Daha sonrasında röntgen cihazı kullanımı ile betonarme taşıyıcı elemanların demirleri tespit edilir. Aynı zamanda bu kolonların içinde yer alan demirler de incelenir. Katlardan karot ile beton numune alınır ve bina beton dayanımı tespit edilir.
Binanın temel sistemi tespit edilir, binanın oturduğu alan için zemin raporu hazırlanır. Tüm bu aşamalar sonrasında ise bilgisayar ortamında 3 boyutlu statik ve dinamik analizler yapılır. Tüm bunlar deprem testi içinde yer alan maddelerdir. En sonunda ise bu veriler ışığında deprem testi raporu hazırlanır. Rapor sonrasında da nasıl bir yol izleneceği belirlenir. Şirketimiz uzman ekibi ile bina deprem testi hizmeti vermektedir.
Depreme Karşı Dayanıklı Olan Binaların Özellikleri Nelerdir?
Depreme karşı dayanıklı evlerin birçok özelliği bulunur. Yaşı genç binalar, dolgu alan ya da dere yatağına yapılmamış binalar bu anlamda ilk sırada yer alır.
Kullanılan malzemeleri kaliteli olan, projeye uygun biçimde yapılan binalar da depreme karşı dayanıklı olan yapılardır. Kolon ve kirişlerde meydana gelen çatlaklar deprem konusunda büyük bir sorun yaratabilir. Binaların bu alanlarında çatlak olmaması da güvenilir olduğunun bir göstergesi olabilir. Aynı zamanda binanın rutubetli olmaması da önemli konulardan birisidir. Eğer binanız bu özellikleri taşımıyorsa
deprem testi nasıl yapılır? Sorusunun cevabını öğrenebilirsiniz. En kısa sürede testi yaptırmanız iyi olacaktır.
Deprem Sigortası Poliçesini Mutlaka Yenileyin!
Depreme karşı alınacak önlemlerden birisi de zorunlu deprem sigortasıdır. Bu sigortayı herkesin mutlaka yaptırması gerekir. Poliçelerinin düzenli yatırılması da mutlaka önem verilmesi gereken konulardan birisidir. Deprem sigortası hakkında detaylı bilgi aldıktan sonra bir an önce kendinizi ve sevdiklerinizi koruma altına alabilirsiniz.
Yazımızı okuyarak
deprem testi nasıl yapılır? Konusu hakkında edindiğiniz bilgileri değerlendirebilir, sonrasında da gerekli başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Unutmayın ki bu oldukça önem verilmesi gereken bir konudur.