Kentsel Dönüşüm Yasası

Kentsel Dönüşüm Yasası

Riskli olan yapıların yıkılarak sağlam bir halde yeniden inşa edilmesi işlemi kentsel dönüşüm olarak adlandırılır. Kentsel dönüşümün amacı riskli olan yapıların yenilenmesi ve güvenilir hale getirilmesidir. Ülkemizin birçok farklı bölgesinde bu tarz dönüşüm projeleri gerçekleştirilmekte ve daha sağlam bir alan inşa edilmektedir. Bu kapsamda kentsel dönüşüm yasası kişi tarafından mutlaka bilinmelidir. Kentsel dönüşümün doğru biçimde yapılabilmesi için birçok şartın yerine getirilmesi gerekir. Yasalara uygunluk, binanın gerçekten riskli olduğunun tespiti gibi birçok konuya dikkat edilmesi çok önemlidir. Binanın yapılan testler sonucunda riskli olduğunun tespit edilmesi ve bina sahiplerinin onayı ile birlikte dönüşüm için inşa işlemleri en kısa sürede başlar. Sizler de yazımızı okuyarak bu konu hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz.

Kentsel Dönüşüm Yasası Nedir?

Kentsel dönüşüm yasası 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanunu’ dur. Bu kanuna göre ise afet riski taşıyan bina ve alanların belirlenmesi, güvenilir ve yaşanabilir hale getirilmesi amaçlanır. Bu kanun ülkemizin her yerinde geçerli olan bir kanundur. Ülkenin tüm kent ve köylerinde risk taşıyan binalar devlet destekleri de kullanılarak yıkılarak yeniden inşa edilir. Bu süreçte devlet bina sahiplerine kentsel dönüşüm kredisi verir. Kira yardımı da yapılır ve belediyelerde de harç ve vergi avantajlarından yararlanma fırsatı sunulur. Tüm bu işlemler kentsel dönüşüm yasası içinde yer alan kurallardır. Sizler de riskli olan eviniz için en kısa sürede dönüşüm işlemleri için başvuruda bulunabilirsiniz. Şirketimiz riskli yapı tespit raporu hazırladığı gibi kentsel dönüşüm ve bina güçlendirme kapsamında da uzman kadrosu ile hizmet vermektedir. Kentsel Dönüşüm Yasası  

HİZMET ALMAK VE DETAYLI BİLGİ İÇİN…

Yerinde Dönüşüm Nedir?

Yerinde dönüşüm kelimesi kentsel dönüşüm konusunda karşımıza sıklıkla çıkan terimlerden birisidir. Bu terim dönüşüm işlemine tabi olan müstakil evler için kullanılan bir terimdir. Depreme dayanıklı olmayan binalar yıkılır ve bulunduğu arsa içinde belirgin bir değişiklik yapılmaz. Arsaya dokunulmadan yıkılan evin yerine depreme dayanıklı ve oturmaya müsait yeni bir bina inşa edilir. Bu işleme de yerinde dönüşüm işlemi denilir. Genellikle kentsel dönüşüm projeleri içinde yapılan işlemlerden birisidir. Eğer eski, depreme dayanıksız bir eviniz varsa ve riskli bir yapı olduğunu düşünüyorsanız gerekli belgeleri temin ederek yerinde dönüşüm işlemi için başvuruda bulunabilirsiniz. Bu sayede evinizi depreme karşı korunaklı bir hale getirmeniz mümkün olacaktır.

Binanın Riskli Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Binaların riskli olup olmadığının anlaşılabilmesi için bakanlıktan yetki almış olan risk tespit kuruluşları işlem yapar. Bu işlemler sonucunda veya binanın ekonomik ömrü sona ermişse bu durumda bina riskli bina olarak kabul edilir. Aynı zamanda bina eğer bir depremde ciddi oranda hasar aldıysa da bu binanın riskli olduğu anlamına gelir. Binada pay sahibi olan herhangi bir kişi risk tespitini yaptırabilir. Aynı zamanda Bakanlar Kurulu tarafından rezerv ve uygulama alanı olarak tespit edilen yerler de riskli alan olarak kabul edilir ve buradaki binalar da direkt riskli kabul edilir. Sonrasında da kentsel dönüşüm işlemleri başlatılır.

Başvuru İçin

Size yardımcı olalım

+90 530 115 39 80

Lütfen arayın...

E-Posta

Bize yazın...

BLOG

Bloğumuzu ziyaret edin

İLETİŞİM

Her konuda danışın

Başvuru Formu

Lütfen eksiksiz doldurun

+90 530 115 39 80

Lütfen arayın...

E-Posta

Bize yazın...

BLOG

Bloğumuzu ziyaret edin

İLETİŞİM

Her konuda danışın