Kira Yardımı Şartları

Kira Yardımı Şartları

Kentsel dönüşüm ile ilgilenen birisi iseniz kira yardımı şartları duyduğunuz kelimelerden birisi olacaktır. Kentsel dönüşüm bilindiği üzere eski, ekonomik olarak ömrü dolmuş, olası bir depremde can ve mal kaybına neden olabilecek kadar hasarlı ve güvenilir olmayan alanların yıkılması ve yeniden inşa edilme sürecidir. Bu süreçte birçok önemli aşama vardır. Gerekli belgelerin toplanması, başvurunun yapılması, binanın riskli olduğunun tespit edilmesi gibi işlemlerin hepsi bu süreçte karşınıza çıkacak konulardır. Bu dönemde yıkılma sürecinden sonra ise binada yaşayan kişilere 60 günlük bir süre tanınır. Bu süreçte binada yaşayan kişilerin mutlaka kendilerine yeni bir ev bulması gerekmektedir. Bu süreçte bina yıkımı tamamlanmazsa yıkım için gerekli masraf malikler tarafından alınarak ilgili idare tarafından bina yıkımı gerçekleştirilir. Kentsel dönüşüm süreciyle ilgili merak ettiklerinizi yazımızı okuyarak sizler de kolayca öğrenebilirsiniz.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Nedir?

Kentsel dönüşümde riskli yapı tespitinden sonra ilgili binanın yıkım süreci başlar. Tespit işleminden sonraki 60 gün içinde yıkım işlemleri resmi olarak başlatılır. Bu süreçte binada yaşayan tüm kişiler, kiracı ya da ev sahibi fark etmeksizin yeni yerlere taşınmak zorundadır. Yeni yere taşınan kişilerin yeni evlerinin adresini de mutlaka ilgili yerlere bildirmesi gerekir. Bu dönemde devlet bu kişilere 18 ay boyunca kira yardımı yapar. Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları da önemlidir ve uyulması gerekir. Şartların yerine getirilmesi için öncelikle tapu belgesi, kira yardımı başvuru formu, ikametgah belgesi, kimlik fotokopisi, riskli yapı raporu gibi belgelerin temin edilmesi gerekir. Bu belgelerle kira yardımı almak için ilgili belediyeye veya bakanlığa başvuru yapmak gerekir. Eğer şartları doğru biçimde yerine getirdiyseniz devletten yardım alabilirsiniz.

Kira Yardımı Şartları

 

HİZMET ALMAK VE DETAYLI BİLGİ İÇİN…

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Nasıl Belirlenir?

Kentsel dönüşüm sürecinde kira yardımı alabilmeniz için başvuru yapmanız gereklidir. Başvurunuz kısa sürede yanıtlanacaktır. Bu süreçte eğer kentsel dönüşüm kredisi aldıysanız kira yardımı almanız mümkün olmayacaktır. Bu kira yardımı şartları arasında oldukça önemli bir yere sahiptir. Kira yardımı, en fazla 18 ay yapılır. Geçtiğimiz yıl İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşayan kişilere kira yardımı olarak 1.150 TL yardım yapılmıştır. Bu bütçe her sene değişmektedir. Şehirden şehre göre de kira yardımı fiyatında değişiklikler olmaktadır.

Kentsel Dönüşümde Kredi Nasıl Alınır?

Ülkemiz deprem bölgesi olduğu için son yıllarda birçok farklı kentsel dönüşüm projesine imza atılmıştır. Bu süreçte başvuru yapılması sonrasında binanızın riskli olup olmadığı araştırılır. Eğer bina riskli çıkarsa 60 gün sonra yıkım süreci başlar. Yıkım ve yeniden inşa süreci boyunca evde yaşayan kişilere kredi ve kira yardımı sağlanır. Kentsel dönüşüm kredisi hak sahiplerinin binalarını yıkıp, yeniden inşası için  devlet destekli olarak hak sahiplerine anlaşmalı bankalar aracılığı ile verilir. Kredi alan kişilerin gerekli evrakları tamamladıktan sonra bakanlığa başvurması gerekir. Bununla birlikte kredi alan kişi kira yardımı alamaz. Bu nedenle  kira yardımı şartları mutlaka incelenmelidir.