Deprem Dayanıklılık Raporu

Deprem Dayanıklılık Raporu

Deprem ülkemizin büyük sorunlarından birisidir. Özellikle 1999 yılında gerçekleşen büyük depremden beri insanlar çok daha büyük bir korku içindedir. Deprem dayanıklılık raporu yaptırmak ve mevcut problem için önlem almak önemlidir. Böylelikle ülkemizde alınan önlemler her geçen gün artış göstermektedir. Artık ülkemizin birçok bölgesinde binalar sağlam yönetmeliklere uygun yapılmakta, eski olan yapılar da denetlenmektedir. Kişisel olarak yapılan deprem dayanıklılık raporu da çok daha fazla talep alır hale gelmiştir. Sizler de binanızın olası bir depreme karşı dayanıklı olup olmadığını öğrenmek için deprem sağlamlık testi yaptırarak rapor alınabilmektedir. Raporu hazırlamak için bina ile ilgili çeşitli testler yapılmaktadır. Bu işlemi birçok farklı kurum ve kuruluş yapmaktadır. Şirketimiz deprem dayanıklılık raporu hazırladığı gibi bina güçlendirme ve kentsel dönüşüm kapsamında da uzman kadrosu ile hizmet vermektedir.

Denetim Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

Denetim firmaları, deprem dayanıklılık raporu hazırlayan özel kurumlardır. Deprem dayanıklılık raporu için firma seçiminde dikkat edilmesi gereken birçok önemli konu vardır. Şirket deprem konusunda uzman, teknik ekibinde deprem analizi konusunda uzman inşaat mühendisi bulunan, bu işlemler için tüm ekip ve ekipmanı olan, bu konuda iyi referanslara sahip, tespitler için yeterlilik belgesine sahip olmalıdır. Deprem dayanıklılık raporu hazırlanırken binada tüm teknik incemeler yapılmalı, bu incelemelere göre bina deprem dayanıklılık raporu hazırlanmalıdır. Hazırlanmış raporda bina deprem riski ise hak sahipleri olarak binanın deprem riskini ortadan kaldırmak için bina güçlendirmeye ve kentsel dönüşümde yenileme yapabilirsiniz. Deprem Dayanıklılık Raporu  

HİZMET ALMAK VE DETAYLI BİLGİ İÇİN…

Deprem Risk Analizi Nasıl Yapılır?

Deprem risk analizi sonucu deprem dayanıklılık raporu hazırlanır. Bu analizin yapılması için farklı aşamalar vardır. Öncelikle ön gözlem yapılmaktadır ve bina incelenmektedir. Daha sonra karot alınarak incelemeye alınır. Daha sonrasında binanın zemini, kirişleri, kolonları, statik özellikleri ve duvarları detaylı biçimde incelenmektedir. Binada alınan karotlarda gerekli testler yapılarak bina beton dayanımı belirlenir. Bina taşıyıcı elemanların demirlerinin tespiti için röntgen kullanılır böylece demir adetleri, çapları ve sıklıkları ölçülür.  Demirlerin paslanıp paslanmadığı buna bağlı olarak binada bir hasar olup olmadığının tespiti de yapılan işlemler arasında yer almaktadır. Test sonucunda bilgisayarda binanın 3 boyutlu simülasyon hazırlanmakta ve yapılan hesaplamalar sonucu rapor hazırlanmaktadır. Risk analizinin yapılması genel olarak bu süreçleri kapsamaktadır. Bu sürecin ne kadar olacağı ise denetim firmaları arasında yöntemlere göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Deprem Dayanıklılık Raporu Binanın Zemini Önemli Midir?

Binaların önemli noktalarından birisi de zemindir. Zemin ne kadar sağlamsa binanın deprem riski o kadar azalır. Bu nedenle binalar yapılmadan önce binaların inşa edileceği alan için zemin etüd raporu hazırlanır. Deprem dayanıklılık raporu hazırlanırken binaların zemin özellikleri de dikkate alınmaktadır. Eğer diğer tüm noktalar doğru ama zemin doğru biçimde inşa edilmemiş ise bu durumda binalar hasar alabilmektedir. Raporun hazırlanması konusunda mutlaka bu noktalara dikkat edilmesi gerekir. Zemin özellikleri her binada farklılık göstermektedir. Önemli olan nokta, binanın zemininin sağlam temeller üzerine oturtulmuş olmalıdır. Bu binayı birçok açıdan koruyacaktır.

Başvuru İçin

Size yardımcı olalım

+90 530 115 39 80

Lütfen arayın...

E-Posta

Bize yazın...

BLOG

Bloğumuzu ziyaret edin

İLETİŞİM

Her konuda danışın

Başvuru Formu

Lütfen eksiksiz doldurun

+90 530 115 39 80

Lütfen arayın...

E-Posta

Bize yazın...

BLOG

Bloğumuzu ziyaret edin

İLETİŞİM

Her konuda danışın