Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı

Riskli yapı olarak değerlendirilen evlerin yıkılarak daha güvenli alanların inşa edilmesi kentsel dönüşüm ismi ile adlandırılır. Bu işlemde öncelikle hangi binaların riskli olduğu tespit edilir, sonrasında ise bina sahiplerinin onayı ile bina yıkım işlemleri başlatılır. Riskli olan binaların tespiti T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetki verilmiş şirketler tarafından yapılır. Tespit kapsamında binalardan karot ile numune alınır ve bina beton dayanımı belirlenir, betonarme taşıyıcı demirleri tespit edilir, bina rölövesi çizilir, yapılan analizler sonucunda bina riskli olarak tespit edilir ve yapılan çalışmalar ilgili idare tarafında da onaylanırsa bina kentsel dönüşüm kanunu kapsamına girmiş olur.  Hak sahiplerinin binanın yıkılıp yeniden inşası yönünde karar alıp bu kararı idareye bildirmeleri sonucunda binada oturan hak sahipleri kentsel dönüşüm  kira yardımı almaya hak kazanırlar. Bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilmek için yazımızı okuyarak bilgi alabilirsiniz.

Kentsel Dönüşümde Kira Yardımı Nasıl Alınır?

Kentsel dönüşüm işlemlerinde binanın yıkılma ve yeniden inşa süreci resmi işlemler düşünüldüğünde belirli bir süreci kapsar. Bu süreç sonunda binada oturan herkesin yeni bina inşası tamamlana kadar başka yerlere taşınması gerekmektedir. Kat maliklerinin başka yerlerde yaşayacağı süre boyunca ödeyecekleri kira için devlet kira yardımı desteği öder. Bunun için ise gerekli belgeler ile birlikte bağlı olduğunuz belediyeye veya T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı il müdürlüklerine başvuruda bulunulması gerekir. Böylece evinden çıkmak zorunda kalan kişilerin ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı alacağı belli olacaktır. Bu işlemde kentsel dönüşüm kira yardımı almak 6036 sayılı kanun kapsamında da yasal olan bir durumdur. Kanuna göre anlaşma yolu ile tahliye edilmiş ve binada kiracı ya da ev sahibi fark etmeksizin en az 1 yıl oturmuş kişilere 18 ay boyunca hibe olarak kira yardımı yapılacağı belirlenmiştir. Bu yasaya göre geçtiğimiz yıl İstanbul, İzmir ve Ankara için aylık 1.150 TL değerinde kira yardımı yapılmıştır.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı

 

HİZMET ALMAK VE DETAYLI BİLGİ İÇİN…

Kentsel Dönüşüm Şartları Nelerdir?

Dönüşüm işlemleri için belirli şartların yerine getirilmesi gerekir. Öncelikle bakanlıkça yetki verilmiş şirkete başvuru yapılarak binanın riskli yapı tespiti yaptırılmalıdır. Riskli yapı tespit raporunun ilgili idarece onayı ve bina pay sahiplerinin kentsel dönüşüm işlemine karar vermesi önemlidir. Riskli olduğu tespit edilmeyen binalarda kentsel dönüşüm işlemlerinin yapılması mümkün değildir. Yapılan tüm testlerin uygun olması halinde ise şartlar sağlandığı için işlemler en kısa sürede başlatılır.

Kentsel Dönüşüm Avukat Desteği

Dönüşüm işlemlerinde maliklerin avukat desteği alması gerekebilir. Bu durumun ana sebebi ise sürecin yasal bir süreç olması ve birçok kanunu içermesidir. Sizler de bu işlemi yapabilmek için deneyimli bir avukattan destek alabilirsiniz. Aynı zamanda kentsel dönüşüm sürecinden önce tapu dairesine giderek yapının üzerinde haciz ya da ipotek olmadığını da öğrenmeniz gerekir. Aynı zamanda binanın bulunduğu alanın imar planının da detaylı biçimde incelenmesi gerekir. Tüm bu işlemler dönüşüm işleminden önce yapılması gereken işlemler arasında yer almaktadır ve bu süreçte bir avukat desteğine ihtiyaç olacaktır. Bu alanda deneyimli bir avukat bularak bu süreçleri onunla birlikte daha kolay biçimde atlatabilirsiniz.

Başvuru İçin

Size yardımcı olalım

+90 530 115 39 80

Lütfen arayın...

E-Posta

Bize yazın...

BLOG

Bloğumuzu ziyaret edin

İLETİŞİM

Her konuda danışın

Başvuru Formu

Lütfen eksiksiz doldurun

+90 530 115 39 80

Lütfen arayın...

E-Posta

Bize yazın...

BLOG

Bloğumuzu ziyaret edin

İLETİŞİM

Her konuda danışın